Az alábbiakban a klímák beüzemelésével és karbantartásával kapcsolatban olvashat hasznos információkat.

Pár szó a klímaszerelés, klíma karbantartás kapcsán.

A légkondicionáló berendezéseket sokan úgy használják, mint a televíziót. A klímaszerelés, üzembe helyezés után (amit remélhetőleg zöld kártyával rendelkező szerelő végzett) csak akkor hívnak szakembert hozzá, ha nem működik, ha valami probléma merül fel a használata közben.

Pedig a klíma berendezések esetében minden évben szükséges legalább egy karbantartás.

Miért? Mert a klímaberendezésben hűtőközeg, gáz kering, ami szivároghat, így szennyezheti a környezetet, és csökkenhet a gép hatékonysága, növekedhet energiafogyasztása.

A klímagyártók által nyújtott garancia csak úgy érvényes, ha a klímaszerelést zöldkártyával rendelkező szerelő végzi, és az előírt karbantartások elvégzésre kerülnek. Több márka 3, 3+1, 3+2 év garanciát biztosít klíma berendezéseire. A karbantartás díja elenyésző egy alkatrész kicserélésének költségeihez képest a kiszállással és munkadíjjal együttesen.

A klíma berendezések karbantartása az Ön és családja egészségének szempontjából is rendkívül fontos. A hűtőkörben keringő gázon kívül is vannak olyan tényezők, amelyeket rendszeresen meg kell vizsgálni.
Például a hűtés során keletkező kondenzvíz nem megfelelő elvezetése gombásodáshoz vezethet. (Ez egy jó, szakszerű klímaszerelés esetén is előfordulhat, például egy pók „jóvoltából”.) A gombásodás a kellemetlen szagokon túl egészségügyi problémákat is okozhat.
A kültéri egység ventilátora a külső környezetből beszívhat különböző szennyeződéseket, amelyek a klíma készülék hatékonyságát csökkenthetik.

A szakszerű és rendszeres klíma karbantartás vigyázz az Ön és környezete egészségére, segít megőrizni a klímagép minőségét és megnöveli annak élettartamát.

Fel