Ha gyors megoldás kell a meleg ellen, vagy nem helyezhető el a kültéri klíma egység, akkor a mobil klíma a megoldás. Áruházunk kínálatában többféle teljesítményű mobil klíma készüléket talál. Az áraknál vegye figyelembe, hogy nincs további költsége, hiszen mobil klíma berendezés esetén nem szükséges a klímaszerelés. Rendelje meg még ma a kinézett mobil klíma készüléket és akár már holnap élvezheti a kellemes hőmérsékletű komfortot lakásában, irodájában vagy nyaralójában! Vagy akár mindenhol, hiszen a mobil klíma könnyen áthelyezhető, szállítható, így ott használható, ahol éppen szükség van rá.

1 találat.

Mikor érdemes mobil klímát választani?

A hordozható mobil klímák felhasználási területe igen sokrétű. Számos oka lehet, amiért egy épületbe nem szerelhető hagyományos léghűtő berendezés. Mobil klímát jellemzően az alábbi esetekben alkalmaznak:

  • Műemlékvédelem alatt álló épületeknél, ahol a fal megbontása nem engedélyezett
  • Albérletekben, amennyiben a tulajdonos nem járul hozzá a hagyományos klíma beszereléséhez
  • Nyaralókban, ahol gazdaságtalan lenne falra szerelt klímát üzemeltetni
  • Irodákban, ha nincs kiépítve légjavító rendszer
  • A ház vagy lakás egyes helyiségeinek hűtéséhez

Utóbbi természetesen a legelterjedtebb megoldás, hiszen sokan nem szeretnének falra szerelhető klímát vásárolni, ugyanakkor a legnagyobb kánikulában szívesen hűtenék a nappalit vagy a hálószobát.

A mobil klímák típusai

Az idehaza legelterjedtebb típus - vélhetően kedvező ára miatt - az egy csöves mobil klíma. Az ilyen modellek az ablakon keresztül vezetik ki a levegőt, így semmilyen szerelési munkálatra nincs szükség. Hátrányuk, hogy hangosabbak társaiknál, és hogy lassan hűtik le az adott helyiséget.

A kültéri mobil klímák hűtik a szobát, emellett friss levegővel is látják el azt. Előnyük, hogy a kompresszor a helyiségen kívül helyezkedik el, így működésük halkabb. Mivel azonban a külső, meleg levegőt hűtik, teljesítményük közel sem optimális.

A split rendszerű mobil klímák hatásfokban már-már megközelítik a normál klímákat. Beltéri és kültéri egységből állnak, felszerelésük pedig könnyedén megvalósítható. Borsos áruk miatt egyelőre kevésbé elterjedtek.

Fel