Klimainfo

Legyen ősztől-tavaszig is élet a nyaralódban – kapcsolj klímára!

Az idei nyáron rendkívül felpörgött a klímawebáruházak forgalma. Nem csoda, hiszen egyik kánikula a másikat követte. A klímaszerelő szakembereknek sem volt percnyi nyugta, nem volt ritka, ha több, mint egy hónapos várakozási idővel tudtak csak időpontot adni. 

De itt van az ősz, itt van újra…

Pár hét, és a rekkenő hőséget felváltják a hűvös őszi napok. Esküdni mernék, hogy az idén is lesz vénasszonyok nyara, de az éjszakák ettől függetlenül hűvösnek ígérkeznek. 

A 30 napos időjárás-előrejelzésszerint szeptember végén 9 fokra süllyedhet a hőmérő higanyszála – elkel a melegebb ruhanemű. A fagyosabbak minden bizonnyal bedurrantják otthon a fűtőtesteket.

Ősszel megdermednek a hétvégi házak?

Rengeteg hétvégi ház, nyaraló marad parlagon a hűvösebb időszak beköszöntével, kihasználatlanul szomorkodva. Ez gazdaságtalan és nem is túl praktikus. Mennyivel optimálisabb, ha egy kiadó nyaraló nem csak nyáron, hanem az év más szakában is hozza a bevételt! Kisgyerekes család például tuti nem megy hozzád, ha nincs fűtés!

Azzal is tisztában van mindenki, hogy a fűtetlen lakóépületek állaga gyorsabban romlik, mint amikor folyamatosan pezseg benne az élet: fűtik és látogatják.

És mekkora csalódás, amikor akad egy szabad hétvégétek, de az időjárás nem túl kegyes, és rátok engedi a mínuszokat! Mire felfűtitek az épületet, mehettek is haza…  

Itt van még az az aprócska tény, hogy a fűtetlen víkendházakban fel kell készülni a fagyokra: ősszel vízteleníteni kell, és nem biztos, hogy több heti kihagyás után rögtön jó vízminőséghez juttok.

Legyen ősztől-tavaszig is élet az apartmanban – kapcsolj klímára!

Bizony-bizony. Ne hagyd, hogy megálljon apartmanod vérkeringése, szereltess klímát! Nem kell trópusi hőség, bőven elég, ha olyan fokra állítod a temperatúrát, hogy a fal átmelegedhessen annyira – ne fagyjanak el a vízvezetékek. Így nem csak kivéded a fagykárokat, hanem pár percnyi csapcsorgatás után jó minőségű víz folyik a csövekből. És micsoda kellemes dolog átfagyva melegre érkezni! Nem kell eszkimóként órákig több réteg ruhában, átfagyott kézzel, lábbal, orral arra várni, hogy végre elviselhető hőmérséklet legyen a helyiségekben. 

Mobil klíma? Teljes értékű fűtéshez klíma?

Kisebb vagy stratégiailag kevésbé fontos helyiségekben elég lehet a mobil klímais. Ha a klíma teljes értékű fűtésrekell, mert komoly vendégforgalmat bonyolítasz, vagy gyakran kiruccantok, kérj tőlünk árajánlatot, nem csak klímaberendezés, hanem klíma beszerelés okán is. Az ország minden részébe beszereljük és beüzemeljük masinát. 

A webáruházban a klímák helyiségméret szerint is csoportosítva vannak – könnyen eligazodsz – a négyzetméter alapján kalkulálhatsz, neked melyik klíma az ideális.

Kérj egyedi ajánlatotmielőbb, mert ha gyorsan bejönnek az őszi fagyok, a klímások megint el lesznek havazva! J