Egyéb

Négyévszakos klímát minden nyaralóba!

Korábbi cikkünkben írtunk arról, miért előnyös, ha a nyaralóban a klímát nem csak hűtésre, hanem fűtésre használjuk. A nyaralóban elhelyezett klímákat tekintve itt is az a legfontosabb szempont, mekkora helyiséget szeretnénk fűteni, hűteni, illetve milyen funkciókra van szükség (hűt-fűt-szűr). Ezek a paraméterek a döntőek abban, hogy mobil, split mono- vagy multiklíma kerüljön beszerelésre. 

A háztartásokban az úgynevezett komfort klímák jutnak szerephez. Ezeknél a légkondicionálóknál nem előírás a pontos hőmérséklet és páratartalom beszabályozása, szemben az ipari, speciális klímákkal. Ajánlott a hőmérsékletet úgy beszabályozni, hogy a benti és a kinti hőmérsékletkülönbség ne legyen több 8-10 °C-nál. Az ettől eltérő különbség az emberi szervezetet és magát a klímaberendezést is megterheli.

Kis klímaútmutató

  • Mobil klíma. Egyetlen egységből álló készülék. Könnyen kezelhető, de zajos. A használati meleg levegő kivezetése egy gégecsövön keresztül történik. Hatásfoka alacsonyabb és magasabb áramfogyasztás jellemzi.
  • Az inverteres split klíma hűt-fűt. Halkabb, mert a kültéri egység (kompresszor) a helyiségen kívül, a szabadba kerül. Esetében a hűtés is hatékonyabb, mint a mobil légkondinál, mert a használati meleget a kültéri egység adja le.
  • Mono klímakészülék – egy bel- és egy kültéri egység. 
  • Multi klíma – egy kültéri és több beltéri egységgel rendelkezik.

A nyaralókba tökéletes választás lehet a mobilklíma, de ha nagyobb és/vagy több helyiséget szeretnénk hűteni-fűteni, kézenfekvőbb az inverteres split mono- vagy multi klímaberendezés használata.

Szerelési mód alapján beszélhetünk oldalfalra, mennyezetre szerelhető, falba épített és padlóra állítható klímákról.

A szűrőberendezéssel ellátott klíma nem csak a pollent, a port, hanem a cigarettafüstöt is kiszűri. A wifivezérlésű intelligens légkondicionáló pedig roppant praktikus, hiszen mobilról tudjuk szabályozni.

A légkondicionáló berendezés előnyei a nyaralóban ősztől tavaszig:

  • Kitolható és előrehozható a nyári szezon.
  • Megoldottá válik a nyaraló folyamatos fűtése: nem fagynak el a vízvezetékcsövek, kellemes melegre érkezünk. 
  • Nem kell plusz energia ahhoz, hogy felfűtsük az ingatlant, ez jóval gazdaságosabb.
  • H-tarifával működtethetőek, azaz télen kedvezőbb áramdíjat fizethetünk.

A légkondicionáló berendezés előnyei nyáron:

Szerintem nem kell különösebben ecsetelni, milyen csodálatos érzés a kánikulából a kellemesen hűvös nyaralóba érni, főleg, ha megkapott bennünket a Nap…

Kérjen egyedi ajánlatot klíma webshopunktól – szívesen állunk rendelkezésére akár klímabeszereléssel együtt az ország egész területén! Garantáljuk, hogy a piacon a legolcsóbb díjszabással dolgozunk. Szívesen segítünk abban is, hogy a legideálisabb klímaberendezés kerüljön a nyaralóba!