Klímával az emelkedő rezsiárak ellen!

Eddig kérdés volt, hogy érdemes-e klímával fűteni, de 2022 augusztusától ez válasz is lett. Igen, érdemes klímával fűteni, akár az üzemelési, akár a bekerülési költséget nézzük. Ha a H-tarifát is igénybe vesszük, akkor pedig kimondhatjuk, hogy versenytársa sincs.

A rezsiemelkedés mellett a kedvezményes – H vagy Geo – áramtarifára a korábbi szabályozás szerint marad érvényes. 

A H tarifa abban az esetben igényelhető, ha a hőszivattyú vagy a hűtő-fűtő klíma szezonális fűtési hatásfoka (SCOP/A) legalább 3,4-es értékű. A H tarifa, a fűtési szezonban, október 15. és április 15. között vehető igénybe, az április 16. és október 14. közötti időszakban pedig a normál A1 tarifával.

Nézzük a kíméletlen számokat:

Ha H-tarifával üzemeltetünk, egy legalább 3,4-es SCOP értékű klímaberendezést, akkor kisebb költségbe kerül számunkra 1 kWh fűtési energia előállítása, mint gázkazánnal vagy konvektorral. Egy gázkonvektor a támogatott átlagfogyasztásig nagyságrendileg 15, az átlagfogyasztás felett pedig 101 forintból képes előállítani 1 kWh fűtési energiát. Ha korszerűtlenebb gázkazánról beszélünk, akkor ez a szám 12 és 84 forint, míg egy korszerűbb, kondenzációs gázkazán kb. 10, illetve 67 forintból képes ugyanerre a teljesítményre. 

1 kW fűtési energia előállításaTámogatott árPiaci ár
Gázkonvektor15,00 Ft101,00 Ft
Hagyományos gázkazán12,00 Ft84,00 Ft
Kondenzációs gázkazán10,00 Ft67,00 Ft
Klímaberendezés H-tarifával6,76 Ft

A klímára való váltás nagy előnye, hogy nagyobb rombolás nélkül kivitelezhető és a széleskörű időzítési, beállatási lehetőségek és a wifis elérés miatt rendkívül finoman szabályozható. Sokan nem tudják, de például a Gree klímaberendezések mindegyike tudja a 8 °C -s temperálást. A téliesített klímagépek fűtési tartománya általában -20/-25°C -ig tart, de nem ritka a -30°C -s határérték sem. Ezek a számok a hazai teleket könnyedén lefedik. További érv a klímával való fűtés mellett az üzemeltetés biztonsága, hiszen nem kell számolnunk a szén-monoxid veszélyével. Kényelmes, nem igényel fizikai munkát, ezért idősek számára is ideális megoldás lehet.

Sokan elfelejtik, de ha klímaberendezést telepítünk lakásunkba, házunkba, irodánkba, akkor egyúttal a hűtést is megoldjuk az ingatlanban.

A klímaberendezéssel való fűtés előnyei:

  • GAZDASÁGOS / OLCSÓ
  • KÖNNYEN KIÉPÍTHETŐ
  • KOMFORTOS
  • BIZTONSÁGOS
  • MODERN, ESZTÉTIKUS
  • KÖRNYEZETBARÁT
  • HŰTÉST IS MEGOLDJA

Fűtésre optimalizált klímaberendezéseink:

Fűtésre optimalizált
257 937 Ft
Fűtésre optimalizált
273 431 Ft
Fűtésre optimalizált
401 701 Ft
Fűtésre optimalizált
483 235 Ft
Fűtésre optimalizált
336 042 Ft
Fűtésre optimalizált
351 282 Ft
Tovább az összeshez