Miért jó az inverteres klíma? Megéri cserélni?

Bár napjainkban már csak inverteres vezérlésű klímaberendezéseket lehet hivatalosan forgalomba hozni, azért jó tudni, mitől nyújt többet az inverteres technológia a hagyományos on/off vezérléstől.

A hagyományos elven működő, on/off vezérlésű klímagépek esetében, ha a szoba hőmérséklete meghaladja az általunk beállított hőmérsékletet, akkor a kompresszor bekapcsol, és a beltéri egység hűteni kezd.
A klíma kikapcsolása természetesen akkor történik, ha szoba hőmérséklete ismét a beállított hőmérséklet alá esik. Így folyamatos ki-be kapcsolgatással jár, hogy  a beállított hőmérsékletet tartani tudja az adott helyiségben.

Az inverteres klíma nem kapcsol ki igazán és nem is kapcsol be igazán, valahol a kettő között dolgozik. Ez a terhelés és a fogyasztás szempontjából rendkívül előnyös. Az inverteres teljesítmény-vezérlés folyamatos szabályozást tesz lehetővé,  így az inverteres klíma, működésének minden pillanatában, éppen akkora teljesítménnyel üzemel, amekkorát a körülmények megkívánnak.

Ezzel a technológiával 25% energiát spórolhatunk meg.
Ezért érdemes tehát átgondolni, hogy a korábban vásárolt on/off klímaberendezésünket lecseréljük, hiszen 1-2 hosszú, forró nyár alatt jelentős összeget spórolhatunk meg egy korszerű klímával.